onsdag 24 mars 2010

Vattkoppor, varför inte?

Imorse tyckte mamma jag kändes lite varm och tempen togs. 37,7 gav mig en dag hemma med henne och Lilly. Eftersom mamma redan bestämt sig för att baka så erbjöds jag hjälpa till vilket jag så klart gärna ville. Men först var det tydligen väldigt viktigt att jag skulle tvätta händerna men se det ville INTE jag (vadå, jag hade bara varit i sandlådan och grävt). Hon trugade, visade, bar, tvingade. Jag vägrade, skrek, bet och slogs. De två sistnämnda aktiviteterna satte nog spiken i kistan, jag blev bak-bannlyst.

Pappa kom hem vid 14-tiden, lagom tills dess att jag precis vaknat och han upptäckte ett gäng prickar på mig. Ja, det var tydligen bara att hälsa vattkopporna välkomna. Inte så konstigt egentligen eftersom 14 av 17 barn på mitt dagis haft vattkoppor de senaste 2 månaderna. Dessvärre har då inte pappa haft det när han var liten och nu verkar både han och mamma smått nervösa då det kan tydligen slå riktigt hårt på vuxna. Lilly har fått ett gäng prickar i ansiktet, morgondagen får väl visa om det oxå är vattkoppor. Mamma ser tydligen inte fram emot att ta hand om 3 prickiga familjemedlemmar. Pappas 40-års kalas för familjerna på lördag är inställd, stackars stackars pappa :-(

På Lilly-fronten går det äntligen bra med pureér. Hon klöktes något kopiöst oavsett vad som stod på menyn, men efter en lång pause så verkar det nu gå bättre. Hon har avslutat sin första burk palsternacka/majs (på 3 dagar förvisso) och idag slök hon 1/3 av potatis/majs. Idag fick hon smaka (slicka) på apelsin, vilket tydligen oxå var en riktig höjdare.

2 kommentarer:

Sixten & Majken sa...

Åh, stackars er! Hoppas för mammas skull att pappa håller sig frisk! Kram på er!

Hannes & Linn sa...

era stackare! Vi hoppas att det går över snabbt och att pappa Robert slipper bli sjuk.
Duktiga Lilly som äntligen fattat hur gott det är med den där sörjan som mamma/pappa stoppar i munnen på en med jämna mellanrum, mums!
Kram och krya på er!