fredag 7 januari 2011

Grann-besök

Ikväll kom min kompis (och grann-granne) Ida hit med sin lillasyrra Maja och sina föräldrar Martin och Sandra. Vi skulle egentligen ha träffats redan innan jul, men eftersom vi var sjuka fick det bli inställt. Men så äntligen blev det av!

Här smaskade vi på lasagne, eller ja... alla andra. Själv höll jag mig till vitlöksbröd fram tills dess att jag insåg att efterrätt bara blev till dem som åt ordentligt.


Tur för mig att Ida åt massor av lasagne, jag fick rida på hennes våg och fick en glass även jag. Till mitt försvar åt jag faktiskt lite lasagne... men inte riktigt så mycket som mamma och pappa ville. Syrran lassade i sig 2 stora portioner.



Maja fick en något svårsmält efterrätt men verkade nöjd ändå....


Hitta Nemo och popcorn är aldrig fel!


Mitt i allt fick vi en krativ craving.


Enda rätta sätt att avsluta en fest är en 'drink & dial' enligt min mening, även om mamma försökte intala mig motsatsen.


Vi alla tyckte att det var riktigt trevlig att ha våra grann-grannar över på middag så det får bli fler gånger. Morbror Johan kom förbi en liten stund för att säga hej och han berättade om den tradition de hade med sina grann-familjerna. Att på fredags-kvällarna träffades alla och medans barnen tittade på Bolibompa innan läggdags passade föräldrarna på med att ta ett glas vin och snacka. Kan finnas en viss risk/chans att Bolibompa-vin även införs på denna gata kanske?

3 kommentarer:

Hannes & Linn sa...

Ser ut som en trevlig träff. Tack för att vi fick komma på en trevlig fika i veckan!
Kram Hannes

Anna och Ronja sa...

Men Hannah nu ska jag vara jobbig:) Tänkte på att Clara är svår med maten. Skippa godsakerna för tusan. Äter man inte middag så kan man väl inte få glass och popcorn:-) Alla gör vi som vi vill men reagerade på det efter att ha läst i "de bästa mammorna". Vi är stenhårda med det. Har hänt att Ronja inte ätit upp och då har jag och ch ätit efterrätt tex. Jätte jobbigt men maten ska ätas upp enligt oss. Hoppas ätandet blir bättre i alla fall. Kram

Min Syrra och Jag sa...

Anna: Jo, du har helt rätt i det där med godsakerna. Fast är det fest och Ida sitter och äter glass så kan jag inte med att Clara inte får. Utöver denna situation så är vi faktiskt hårda, tro det eller ej :-) Och det har blivit bättre med maten.