torsdag 21 oktober 2010

Snacket går och händer viftas på

Lilly fortsätter att överraska både mamma och pappa i sin kommunikation. De har upptäckt att Lilly kan teckna orden sova, mössa/hatt, bada, blåser, klocka.

Och igår när mamma skulle åka till jobbet satt Lilly ute i köket och grejade med någon leksak. Mamma ropade in 'Hejdå Lilly!', syrran lyfte blicken, sa klockrent 'Hejdå!' tillbaks och skickade iväg en slängkyss för att sedan vända ner blicken och fortsätta greja.

Idag när mamma och Lilly satt och lekte med lego plockade mamma upp en ko och frågade Lilly: Vad är detta för djur? Syrran kontrade med 'En ko!'. Mamma satt stum rätt länge efter det...

Lilly har även lärt sig konsten att säga nej samtidigt som hon skakar på huvudet bara för att vara extra tydlig. Så nu är det långa diskussioner innan mamma och syrran kan komma överens om vilka sagor som ska läsas inför nattningen. Men när de väl är utvalda så sitter syrran väldigt koncentrerat och följer med.

Syrran har fått sig sin allra första cykeltur, av den enkla anledning att jag tröttnade på att cykla och ville bli buren. Istället fick jag erbjudandet om att åka i vagnen vilket ju sällan händer nu för tiden och då gäller det att passa på. Upp ur vagnen åkte syrran och ner på sadlen. Jo, vi var väldigt nöjda bägge två.

2 kommentarer:

Hannes & Linn sa...

vad duktig du är Lilly! Själv försöker jag fokusera på att ta några steg om dagen, det är också roligt:)
Kram Hannes

Sixten & Majken sa...

Härligt jobbat Lilly, bra att du ger mamma svar på tal - det kommer du att behöva längre fram när det ska förhandlas övernattningar och tider :-D