söndag 25 september 2011

2-års kalas

Helgen började riktigt bra, Ida med familj kom över på sen eftermiddag och fyra tjejer käkade köttbullar och makaroner. Lagom tills dess att vi bänkade oss i soffan med poppisar satte sig gamlingarna med en bruchetta och ett par glas Bolibompa-vin. Väldigt trevlig koncept för oss alla :-D

I lördags hjälpte pappa till i Agnes nya hus, han skruvade kökslådor så det stod härliga till. Jag, mamma och syrran gjorde ett (misslyckat) försök att inhandla vinterskor, det var kö i butiken så vi åkte och storhandlade på ICA Maxi istället.

På eftermiddagen hämtade vi upp farmor och åkte till Väla med alla andra Helsingborgare, för att klippa oss. Syrran fick en ny frilla för att lockarna skulle komma fram (frisörskans förslag) och det var inga problem. Efter 20 minuters stillasittandes blev syrran slutligen rastlös lagom tills dess att luggen skulle klippas, så klart! Jag blev också klippt och stoltserar även jag med fin frilla.


Idag var det så dags för Lillys 2-års kalas och gästerna var: Farmor, farfar, faster Yvve, morbror Johan, Åsa, Elias och Kajsa också Ida så klart! Syrran fick massor med presenter och om någon ens tittade på dem gormade hon till: Det är MINA presenter!! Tiden då man får hjälpa henne att öppna är förbi, det är en sak som är säker.


Här stoltsera Lilly i sin nya hatt som Åsa virkat till henne.


Det var ju riktigt kalasväder med 18 grader och strålande solsken så det blev till att duka långbord ute i trädgården. Otippat men helt underbart tyckte vi alla som är svältfödda på solstrålar.



Efter smarriga tårtor som morbror Johan bakat, hemmagjord äppel som jag, mamma och syrran gjorde i förmiddags och småkakor så blev vi lätt rastlösa och gick lösa i trädgården.


Jag och Ida är på snudd till oskiljaktiga, mamma och pappa tycker verkligen att det är helt underbart att vi hittat varandra.



Lilla dockan i sin nya frilla.


Och efter mycket bus i trädgården är det rätt mysigt att krypa upp hos sin kusin, titta på Pingu och hålla handen. Det är kvalité det!


Tusen tack för alla presenter hälsar Lilly, men hon tjatar även om nästa kalas som blir av när mormor och morfar kommer hem från sin resa. Då kommer även gammelmormor och gammelmorfar så det längtar vi tills.

1 kommentar:

Hannes & Linn sa...

Ser att du haft ett fint kalas med många gäster och paket och vilken tur med vädret sen:)

Vad fina ni blev i håret båda två!

Kram Hannes och lillsyrran