fredag 26 november 2010

Simhallsbesök

Eftersom mamma var ledig ifrån jobb idag ansåg hon och pappa att det var ett ypperligt tillfälle att vi skulle besöka simhallen. Jag var eld och lågor och pratade om att jag skulle simma.

Vi splittade upp oss, jag följde med pappa in och bytte om medans mamma och Lilly gick på sitt håll. Mamma och Lilly hade redan hunnit hoppa i basängen när jag och pappa dök upp men det här var ju inte alls som jag tänkt mig och tårna rann ner på mig samtidigt som jag stod på basängkanten och sa 'Nej, få inte!'. Fast rätt snart insåg jag att vattnet var varmt och det räckte mig bara upp till knäna och efter det var allt frid och fröjd. När jag sen vågade gå över till nästa basäng så blev det ännu roligare. Vågar nån gissa sig på hur arg jag blev när vi skulle åka hem?

Lilly hittade en trumpet i badet och roade sig länge och väl med den... Och mobba nu inte mamma för våra baddräkter, hon orkade inte sticka ut och handla badbyxor till oss eftersom våra soldräkter fortfarande passade. Men nej, hon var inte rädd för uv-strålningen från lamporna.



Mamma själv var inte heller så nöjd i omklädningsrummet eftersom hon glömt ta med sig blöja till Lilly. Vilken tur att mamma är gift med en sån ordentlig pappa som har extra blöjor i sin bil, så till Lillys stora förtret fick hon bara vara blöjfri en väldigt kort stund.

Och på tal om blöjfri har jag nu sovit utan blöja en tid och det går galant. Förvisso har de snålat in på vällingen också, första veckan bad jag varje kväll om min välling och varje kväll kontrade de med att den var slut. Men gå och köööööööp då, anser ju jag, men varje visa samma kväll. Nu har jag tröttnat på fjantarna och frågar inte längre. Jag vet att det är dåliga tider, men ärligt?? En flarra välling och en blöja, vad kan det kosta egentligen???? Förvisso ser ju de lite piggare ut eftersom jag inte ska upp och kissa mitt i natten och därefter köra mitt vanliga 'våga-vägra-sova-race' utan jag sover för det mesta stenhårt fram tills det är dags att vakna på riktigt. Fanns det nån taktik bakom de där välling-beslutet tro... hmmmmm....

1 kommentar:

Sixten & Majken sa...

Såg riktigt mysigt ut med badet, frågan är om min mamma och pappa vågar... det får de nog fundera länge och väl på :D

Härligt jobbat med blöjfriheten Clara!

Jag satt intill mamma och var fullt koncentrerad på er film, tills vi kom pram till dansavsnittet, då utbrast jag "amen, vad har de på sig!?" hahahaha, pyjamas förklarade mamma. Sen konstaterade jag att det gick en pappa utan byxor i bakgrunden :D
KRAM